dissabte, 22 de novembre del 2014

Setmana de bones notícies

Fa mesos i fins i tot anys, que des del Govern de Catalunya i des del grup parlamentari de CiU ens trobem amb una situació política, econòmica i social que fa difícil transmetre notícies que engresquin a la ciutadania, també a la de la nostra comarca. Però aquesta setmana deixeu-me que agafant el fil del passat diumenge, el 9N, repassi un bon seguit d’actuacions que han de portar motius per una mica d’optimisme.

Com a demòcrates, el diumenge vam viure una jornada històrica, gràcies a la feinada i esforç de voluntaris i l’empenta de la gent que no es va deixar atemorir per anar a expressar la seva opinió, tot això combinat amb la determinació del Govern del país i de les nostres institucions (Parlament i ajuntaments) van fer que el procés de participació fos un dia inoblidable per molts de nosaltres, si bé que ara s’ha de fer un bon anàlisi dels resultats i de la participació.

Però aquesta setmana passada hem tingut coneixement que Iberpotash ha aprovat la inversió de 350 milions d’euros al nostre país, inversions algunes d’elles que es portaran a terme en la nostra comarca, motiu que demostra que les grans empreses continuen apostant pel nostre país i territori. Però en aquest sentit de recuperar-nos de la situació econòmica, hem de fer esment que en el Parlament de Catalunya, hem aprovat inicialment dues lleis de país que han de canviar algunes dinàmiques: una és la Llei d'ordenació del sistema d'ocupació i del Servei d'Ocupació de Catalunya, i el què es fa en aquesta llei és regular i adaptar l'estructura del SOC, en potencia l'atenció personalitzada i la concertació territorial amb els municipis, sindicats i organitzacions empresarials i regula i amplia els serveis que oferirà el SOC.  La segona llei és la de Llei de L’ FP (Formació Professional) que regula la formació professional al llarg de la vida i integra el conjunt d'actuacions, serveis i programes de formació i qualificació professional del sistema educatiu i de l'ocupació. La FP ha de ser un instrument bàsic  per trobar feina.

I en l’acció de Govern de la Generalitat s’ha de destacar que el Departament de Territori ha iniciat la licitació de les obres d’una nova rotonda a la C-16c a Sant Fruitós de Bages, per un import de prop de 770.000 euros i es preveu que comencin el 2015.  Aquestes obres tenen com a objectiu principal millorar la seguretat i la fluïdesa del trànsit en una intersecció de la C-16c al polígon industrial de la Serreta, que actualment té forma de “T”, i constarà amb la  construcció d’una rotonda que comptarà amb ramals de connexió també amb el polígon. Aquesta era una antiga demanda de les empreses situades en aquell sector.  També es continuaran amb els treballs de desdoblament de la ronda de Manresa.

Per últim, el Govern ha dit en el Parlament, que a finals d’any tindrem una proposta sobre la taula pel que fa el peatge de l’autopista C-16, Els diputats i sobretot els agents econòmics, socials i Ajuntament de Manresa l’estan esperant per valorar-la. I així mateix, el Govern s’ha compromès en elaborar els pressupostos de la Generalitat abans de final d’any, fet que ha de millorar les condicions dels treballadors públics.


En resum, i com aquesta setmana s’acredita, el país i l’economia no s’atura, i el Govern de la Generalitat tampoc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada