dilluns, 1 d’agost del 2011

Llei Òmnibus

El dimecres dia 20 de juliol, el Parlament ha aprovat els pressupostos de la Generalitat de Catalunya per a aquest any, i en el mateix ple del Parlament s'han aprovat inicialment tres lleis que són conegudes com a Llei Òmnibus. Tenint l'honor de ser el diputat que va intervenir en el ple per defensar una d'aquestes lleis, concretament la llei de simplificació i millora, avui escric per refermar-me en les meves paraules, crec sincerament que la Llei Òmnibus provocarà un canvi profund en l'administració, i uns canvis necessaris per estimular l'activitat empresarial. Tots els articles tenen el mateix objectiu, fer més simple i més fàcil l'activitat econòmica per ajudar, des del sector públic, a crear ocupació.
I és que hem de recordar que en el discurs d'investidura del President Mas, ell deia: "(...) no s'entendria que des de la política es prediquin reformes per a tots els sectors, excepte per a aquell sobre el qual som directament responsables. Govern i Parlament han d'assumir que no poden defugir fer front a la gran reforma pendent, la de l'administració i la de la funció pública, tot i les limitacions que encara tenim a nivell de marc legal. La reforma que els proposo s'ha de fer comptant amb els actius interns de la mateixa administració: un gran nombre de professionals d'alta qualificació i un know-how acumulat que hem de saber aprofitar. L'objectiu que perseguim és una administració amb bona capacitat de resposta, tràmits més senzills i menys burocràcia. He parlat sovint d'una triple "a", que ha de caracteritzar el funcionament de les administracions: austeritat, aprimament i agili- tat (...)".
Això és el que deia el President Mas i això és el full de ruta que Convergència i Unió s'ha marcat en els propers anys, i per això l'esperit de la llei és la simplificació administrativa que comprèn totes les modificacions legals que tenen l'objectiu de reduir els tràmits innecessaris, facilitant l'activitat dels empresaris, eliminant autoritzacions, suprimint registres no imprescindibles així com altres càrregues, i eliminant determinats aspectes reguladors que, a més de no ser conseqüents amb el model de simplificació que s'adopta, afegeixen un plus de complexitat o confusió per als destinataris últims de les normes.
Per tant, crec fermament que la Llei Òmnibus serà un gran pas endavant en aquest sentit, el país ho demana a crits.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada